Fire Contractor Malaysia

Fire contractor Malaysia | Alat pemadam api bukan sahaja perlu diletakkan di premis perniagaan atau di bangunan syarikat tetapi ia juga boleh diletakkan di rumah. Ini adalah langkah berjaga-jaga jika berlaku sebarang kebakaran di rumah. Terdapat pelbagai jenis alat pemadam api yang mudah didapati di pasaran dan pada harga yang kompetitif, tidak lagi seperti zaman dahulu.

fire contractor malaysia

Sekarang, jika anda tidak mempunyai masa atau mempunyai kekangan untuk membeli alat pemadam api di kedai, anda hanya perlu melayari internet melalui telefon pintar anda atau menggunakan komputer anda untuk mencari ejen pemadam api atau pembekal berhampiran anda serta yang boleh menghantar alat pemadam api ke tempat anda pada harga yang berpatutan.

Untuk premis perniagaan atau bangunan syarikat, anda boleh mencuba mencari fire contractor yang dipercayai dan berdaftar secara rasmi di bawah Jabatan BOMBA dan Penyelamat Malaysia yang boleh menyampaikan barangan dan memberi rundingan yang sesuai berdasarkan keperluan.

Bagaimana anda tahu bahawa syarikat telah didaftarkan atau tidak? Ia mudah; anda boleh menyemak senarai syarikat yang telah didaftarkan di https://efeis1.bomba.gov.my. Terdapat kira-kira 108 pusat e-FEIS di seluruh Malaysia, termasuk syarikat kami, Aito Firework Holding Sdn Bhd yang membekalkan alat pemadam api di Selangor, Kuala Lumpur dan Johor.

Sebelum membeli alat pemadam api, anda dinasihatkan untuk belajar cara menggunakan alat pemadam api dengan betul dan selamat. Ini untuk memastikan tiada kemalangan berlaku jika tiba-tiba anda perlu menggunakan alat pemadam api. Di samping itu, anda juga perlu memastikan anda mengetahui cara asas untuk mengekalkan penggunaan yang baik dan berterusan pada alat pemadam api.

Adalah penting untuk mengelakkan pemadam api daripada mengalami apa-apa kerosakan atau tidak berfungsi dengan baik semasa digunakan dan pada masa yang sama akan menyebabkan kerugian.

fire contractor malaysia

Sumber dari http://www.agenpemadamapi.com

 

Perbezaan Alat Pemadam Api

Fire contractor malaysia

Sumber dari surreyfire.co.uk

Setiap alat pemadam api adalah berbeza mengikut jenisnya. Jenis alat pemadam api yang wujud di pasaran dan pemasangan disediakan oleh fire contractor adalah alat pemadam api jenis air, alat pemadam api buih, alat pemadam api karbon dioksida dan alat pemadam api kering.

Setiap jenis pemadam kebakaran mempunyai fungsi yang berlainan jenis-jenis kebakaran. Ini bermakna setiap alat pemadam api mempunyai keupayaan untuk memadamkan jenis kebakaran yang telah diklasifikasikan dan setiap alat pemadam api tidak mempunyai keupayaan untuk memadamkan semua jenis kebakaran.

Oleh itu, sebelum anda membeli alat pemadam api terlebih dahulu anda harus meminta fire contractor untuk menjelaskan jenis alat pemadam api yang sesuai untuk bangunan anda atau mengambil kursus yang disediakan oleh syarikat fire contractor seperti latihan kebakaran untuk membezakan jenis kebakaran dan alat pemadam api yang sesuai untuk digunakan. Paling penting, anda memilih label dan saiz yang sesuai dengan anda.

Terdapat banyak fire contractor di luar sana yang menjual pelbagai jenama, saiz dan jenis alat pemadam api yang boleh dipilih dan salah satu fire contractor adalah kami dan syarikat kami juga didaftarkan di bawah Jabatan BOMBA dan Penyelamat Malaysia.

Adalah penting anda memilih fire contractor anda dengan betul dan mendapatkan konsultasi dari mereka. Terutama bagi mereka yang kali pertama bertanggungjawab untuk memastikan alat pemadam api di bangunan adalah lengkap dan bersesuaian dengan keperluan, mereka perlu mengetahui lebih lanjut mengenai jenis alat pemadam api yang sesuai untuk digunakan pada jenis-jenis kebakaran dan berapa banyak yang perlu anda beli untuk bangunan anda.

Kami juga menyediakan perkhidmatan penghantaran di seluruh Selangor dengan caj berbeza mengikut kuantiti dan kawasan penghantaran. Dan untuk kegunaan rumah, tentu saja ini akan memudahkan anda kerana alat pemadam api dapat dihantar terus ke rumah anda.

Salah satu cara untuk memastikan keberkesanan alat pemadam api adalah untuk memastikan bahawa orang yang bertanggungjawab terhadap alat pemadam api adalah orang yang bersedia, tidak panik dan mampu mengangkat pemadam kebakaran.

Anda boleh menghubungi kami secara langsung dalam livechat kami di bawah di sebelah kanan atau terus WhatsApp kami jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai alat pemadam api.